Kettlebell Workout Yang Awesome

May 26, 2015

Bizi sangat sampai susah nak keluar joging ataupun bersenam kat luar?

Ha, jangan bimbang segalanya mudah sahaja, bole buat kat rumah jer. Nak ke tak nak je.

Mama mcam dah obses dengan bersenam kat rumah ini, sebab yelah kan, nak keluar nak kena tunggu suami pulang kerja dulu, itupun dah lewat petang. Lagi satu kat Bintulu ini kat maghrib pun awal macam mana keluar petang beriadah selama setengah ke satu jam. Haih... Alasan...alasan....padahal semauanya mampu buat kat rumah jekan. Nak joging keliling kawasan perumahan ini pun anjing bersepah..Huhu...takut pun ada..Ish..so alternatif lain kena bersenam kat rumah jelah jawabnya. Bila cuti or weekend je kita gi taman or pusing stadium.

Pernah tengok tak benda ini? Pernah experience angkat benda alah ni?

Hikhikhik..Mama dah jatuh chenta dengan kettlebell ni. 4kg je pun. Anda mampu mengangkatnya. Haha.. Aisyah pun dah 12kg. Boleh je dukung. :D

Senam guna kettlebell ni 10 minit pun dah boleh buat berpeluh. Rasa best jer bila buat swing. Hayun-hayun je, tadaaa siap. Bisa menggegarkan lemak seluruh badan. Memang bestlah. Mama nasihatkan bagi yang mula-mula nak berjinak, beli yang ringan dulu pastu tengok senaman untuk beginner. Tengok kemampuan diri dulu. Baru la slowly kita buat yang extreme. 

Taraaa.. Hasil sebelum dan selepas berkettlebell. Opss..Ni bukan Mama yer, nanti Mama share pic Mama pula. Masih berusaha lagi untuk mendapatkan berat yang ideal disamping, alfalfa+cinch chocolate +omega guard. Amat membantu mengurangkan inch yang dah 3 tahun bersarang ini. 

Ha, boleh ikut youtube ini dulu untuk permulaan. 

Selamat mencuba.

You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook